Undvik kostnadsfällorna på julfesten

Undvik kostnadsfällorna på julfesten

När det är dags att planera företagets julfest är det lätt att kostnaderna skenar iväg.
Ett genomtänkt upplägg kan dock göra att festen inte bara blir minnesvärd, utan även prisvärd. Vi har pratat med Anna Rössel, eventproducent på One Relation, som delar med sig av sina bästa tips för att undvika vanliga kostnadsfällor under julfirandet.

Håll koll på drycken

Anna Rössel, med lång erfarenhet inom eventbranschen, betonar vikten av att ha en strategi för drycken när man planerar julfesten. ”Kan ni få köpa drycken på löpande nota med ett förutbestämt tak så har ni mycket att vinna på det”, säger hon. Många festvåningar erbjuder färdiga dryckespaket till fast pris per person, men Anna menar att detta ofta är en onödig kostnad.

Varför välja bort dryckespaket?

Dryckespaket kan kännas som ett enkelt val, där alla får lika mycket, men det finns en nackdel. Om en gäst dricker exempelvis en julmust istället för flera enheter vin, betalar ni fortfarande samma fasta pris. ”You do the math…” säger Anna med ett leende, och påpekar att det kan leda till att ni betalar för något som inte konsumeras.

”Det handlar inte om att någon vill luras,” förklarar Anna, ”men det går oftast att komma överens med festvåningen om ett mer flexibelt dryckesupplägg.” Hon rekommenderar att man diskuterar möjligheten att betala för det som faktiskt dricks, vilket kan vara betydligt mer kostnadseffektivt.

Ta med egen dryck

För de som verkligen vill hålla nere kostnaderna tipsar Anna om att det även finns festvåningar där ni kan ta med egen dryck. ”Vi kan då hjälpa kunderna med inköp och serveringen, och det blir ju otroligt kostnadseffektivt,” förklarar hon. Att ta med egen dryck ger er full kontroll över kostnaden och minimerar risken att betala för något som inte används.

Tänk långsiktigt

Som eventbyrå fokuserar One Relation alltid på att skapa långsiktiga relationer med sina kunder. ”Det känns ju inte så kul att betala tusenlappar för något som man inte nyttjat,” säger Anna och tillägger att varken eventbyrån eller kunden vinner på att spendera onödigt mycket på dryck. Genom att tänka till kring detta från början kan ni spara betydande summor och ändå bjuda på en härlig festupplevelse.

Ta hjälp med julfesten

När det kommer till att hålla nere kostnaderna för julfesten finns det många sätt att undvika fällor, särskilt när det gäller dryck. Genom att förhandla om flexibla dryckesupplägg eller till och med boka en festlokal som tillåter att man får ta med sig egen dryck, kan ni spara stora summor utan att tumma på kvaliteten. One Relation hjälper er med att både boka lokal och att hålla koll på alla detaljer, så att ni kan fokusera på att njuta av julfesten.